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 Requirements for the Application of Protective Multiple Earthing to Low Voltage Networks 

Stakeholders are invited to respond to this consultation, expressing their views or providing any further evidence on any of the matters contained within 

the consultation document. Stakeholders are invited to supply the rationale for their responses to the set questions. 

Please send your responses and comments by 17:00 on 7 May 2021 to dcode@energynetworks.org and please title your email: 

‘Consultation Response DCRP/21/04/PC EREC G12 Issue 4 Amendment 2’.  

Please note that any responses received after the deadline may not receive due consideration by the Working Group. 

Any queries on the content of the consultation pro-forma should be addressed to DCode Administrator on 020 7706 5100, or to 
dcode@energynetworks.org 

 

Respondent Allan Howard 

Company Name WSP 

No. of DCode Stakeholders 
Represented 

Sorry do not understand the question 

Stakeholders represented Please list all Stakeholder names responding on behalf of (including the respondent company if relevant). 

Role of Respondent Consultant / designer of highway electrical installations – EV, lighting, media screens etc. 

We intend to publish the 
consultation responses on the 
DCode website. Do you agree to 
this response being published on 
the DCode website? [Y/N] 

Y 
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 Question Response 

Q1 
Do you agree that the proposed amendments to EREC 
G12 Issue 4 achieve the Distribution Code Objectives? 
 

Yes 

Q2 
Do you agree with the proposed text contained in EREC 
G12 Issue 4, or do you have any alternatives to propose? 

On the whole but the current issue with supplies is not just limited to EV points but also to 
other highway electrical street furniture, essentially all aspects such as media screens, 
advertising, Smart technologies and so forth but not to individual street lighting columns or 
traffic signage as they predicable loads and under 500W.  

These are perhaps mentioned within section 6.2.15 but where they are class I could not the 
proposals in section 6.2.16.2 also be considered i.e. the appropriate electronic disconnection 
device? 

 

Please provide comments relating to the specific technical content of the EREC1  

Page / line 
No 

Clause/ 
Subclause 

Paragraph 
Figure/ 
Table 

Type  
of comment 

(General/ 

Technical/Editorial) 

COMMENTS Proposed change OBSERVATIONS OF THE SECRETARIAT 
on each comment submitted 

31 6.2.15  General Penultimate para to section, could not the 

device being advised in 6.2.16 also be applied 

here? 

For this para also reference to 6.2.16.2 for the 

device to change this text to include it as an option 

where the equipment is class 1. 

 

       

       

       

 

 
1 Add more rows if required. 


