Distribution Code Consultation Response Proforma 

[bookmark: _GoBack]DCRP/19/03/PC: Engineering Recommendation (EREC) G5 Issue 5 (2019)
 Harmonic voltage distortion and the connection of non-linear and resonant plant and equipment to transmission systems and distribution networks in the United Kingdom
Stakeholders are invited to respond to this consultation, expressing their views or providing any further evidence on any of the matters contained within the consultation document. Stakeholders are invited to supply the rationale for their responses to the set questions.
Please send your responses and comments by 17:00 on 19th April 2019 to dcode@energynetworks.org and please title your email ‘Consultation Response DCRP/19/03/PC Engineering Recommendation (EREC) G5 Issue 5 (2018). Please note that any responses received after the deadline may not receive due consideration by the Working Group.
Any queries on the content of the consultation pro-forma should be addressed to DCode Administrator on 020 7706 5105, or to dcode@energynetworks.org
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	We intend to publish the consultation responses on the DCode website. Do you agree to this response being published on the DCode website? [Y/N]
	



	
	Question
	Response

	Q1
	Do you agree with the planning levels for different voltage levels given in tables in Section 5.2?
	

	Q2
	Do you agree with the compatibility levels for different voltage levels given in tables in Section 5.3?
	

	Q3 
	Considering the growth in the network of equipment with harmonic emission at high order harmonics, do you agree with the extension of planning and compatibility levels to harmonics above 50th order, subject to the discretion of the relevant NO facilitating the connection?
	

	Q4
	Do you agree with the use of grouped interharmonic measurement, to align with relevant IEC standards?
	

	Q5
	Do you agree with the limits proposed in Section 5.4 for interharmonics?
	

	Q6
	Do you agree with the limits proposed in Section 5.6 for voltage notches?
	

	Q7
	EREC 5 Issue 5 allows NOs to set temporary planning levels when the background harmonic level is above the planning levels specified in EREC G5 Issue 5 (Section 6.2). The temporary planning levels must be below compatibility levels. Do you agree with NOs setting temporary planning levels as described in EREC G5 Issue 5?
	

	Q8
	Do you agree with the Stage 1 connection process, proposed in Section 7 that sets the procedure for connection of equipment to PCC voltages equal or below 400 V?
	

	Q9
	Do you agree with the Stage 2 connection process, proposed in Section 8 that sets the procedure for connection of equipment that failed Stage 1 and to the PCC voltages below 33 kV?
	

	Q10
	Do you agree with the inclusion of a process, proposed in Section 9, for the connection of resonant plant such as power factor correction capacitors and/or cables to the PCC voltage levels of 400 V and 11 kV?
	

	Q11
	Do you agree with the quick and conservative initial assessment for connection of resonant plants to PCC voltage levels of 400 V and 11 kV? Failing the initial assessment would require assessment of resonant plant under Stage 3 assessment process. 
	

	Q12
	According to EREC 5, Issue 5, under Stage 3, it is the responsibility of the existing NO to which the new user connects to carry out harmonic assessment and issue the harmonic specification which include harmonic limits. Do you agree with this? 
	

	Q13
	In EREC 5 Issue 5, setting the harmonic limits under Stage 3 is based on the apportionment of the headroom. Do you agree with the apportionment of headroom instead of first come-first served approach where the whole of the headroom is allocated to the first new user in the queue?
	

	Q14
	Due to the difference in number of connection, network arrangement and operational requirement, do you agree with the proposed different apportionments procedures for connection above 132 kV and for connection at or below 132 kV proposed in Stage 3, section 10.4.3.1 and 10.4.3.2?
	

	Q15
	It is a requirement within EREC 5, Issue 5, to assess connection of resonant plant such as capacitor banks and cables and to ensure compliance with the harmonic limits. Do you agree with this requirement?
	

	Q16
	Do you agree with the requirements of the compliance report that new user’s have to submit for a Stage 3 assessment?
	

	Q17
	Do you believe that the proposed modifications, as set out in the DCRP/19/03/PC Consultation Pack, would better facilitate the Applicable Distribution Code Objectives?
	


Please provide comments relating to the specific technical content of the EREC[footnoteRef:2] [2:  Add more rows if required] 

	Page / line No
	Clause/ Subclause
	Paragraph Figure/ Table
	Type 
of comment (General/ Technical/Editorial)
	COMMENTS
	Proposed change
	OBSERVATIONS OF THE SECRETARIAT
on each comment submitted

	
	
	
	
	
	
	

	
	
	
	
	
	
	

	
	
	
	
	
	
	

	
	
	
	
	
	
	

	
	
	
	
	
	
	

	
	
	
	
	
	
	

	
	
	
	
	
	
	

	
	
	
	
	
	
	

	
	
	
	
	
	
	

	
	
	
	
	
	
	

	
	
	
	
	
	
	

	
	
	
	
	
	
	

	
	
	
	
	
	
	

	
	
	
	
	
	
	

	
	
	
	
	
	
	

	
	
	
	
	
	
	



6 March 2019			  				DCRP/19/03/PC
